miljö

Miljövänliga städprodukter – min räddning från miljöpaniken

Som en person som är bekymrad över miljön och vår planet, har jag länge känt mig stressad över min användning av kemiska rengöringsmedel. Alla vet väl att kemikalier i rengöringsmedel kan orsaka allt från luftföroreningar till vattenföroreningar. Jag har tänkt mycket på hur jag kan minska min påverkan och jag har bestämt mig för att byta till produkter som är bättre för planeten och naturliga städprodukter.

miljö

Min resa mot en mer miljövänlig städning

Jag har äntligen kommit fram till och upptäckt att det inte behöver vara svårt eller dyrt att göra en övergång till planet-vänliga alternativ. Det finns faktiskt många produkter och alternativ som fungerar lika bra som de kemiska rengöringsmedlen. Det viktiga är att man typ gör sin forskning och hittar de produkter som fungerar bäst för ens behov liksom.

När det gäller olika typer av städning, såsom flyttstäd, kontorsstädning, byggstädning, städhjälp, hemstädning och fönsterputs, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men bara av att göra små förändringar kan vi alla faktiskt bidra till en bättre och renare planet. Här är några tips och tricks som jag har lärt mig under min resa mot en mer miljövänlig städning.

När jag städar hemma

För hemstädning använder jag vinäger och bikarbonat istället för kemiska rengöringsmedel. Dessa ingredienser är både miljövänliga och effektiva. Vinäger fungerar bra för att ta bort smuts och desinficera ytor, medan bikarbonat kan användas för att ta bort envisa fläckar och lukter.

Jag gör faktiskt egna rengöringsmedel. Det finns många DIY-recept som använder naturliga ingredienser som citron, vinäger och bakpulver för att rengöra allt från toaletten till köksytor osv. Plus att jag också har investerat i återanvändbara städverktyg som mopp, putsdukar, microfibertrasor och sånt.

När jag putsar mina fönster

För fönsterputs använder jag en blandning av vatten, vinäger och citronsaft. Det fungerar lika bra som kemiska rengöringsmedel, men utan den negativa miljöpåverkan. En annan fördel är att det är billigare och enklare att göra själv än att köpa fönsterputs i butiken.

Läsvärt: hur rena fönster förbättrar din hälsa

Om man vill ha städhjälp

Att hitta en städhjälp som är lika mån om miljön som du kan vara svårt, men det är definitivt möjligt. Det finns många städfirmor som erbjuder miljövänliga alternativ för sina kunder. När du letar efter städhjälp, fråga alltid om deras användning av kemikalier och deras avfallshantering.

Mitt val av städfirma

Jag har forskat lite om olika val av städfirmor som erbjuder flyttstädning, kontorsstädning eller byggstädning, har jag varit noga med att välja en som har en miljövänlig inställning. Det finns många städfirmor som har gjort en medveten ansträngning för att minska sin miljöpåverkan. Dessa firmor använder miljövänliga produkter och tekniker för att städa och återanvänder eller återvinner så mycket som möjligt.

När du väljer en miljövänlig städfirma tar du inte bara ett medvetet val om att minska din miljöpåverkan utan också ger det dig utrymme för att göra någon annat som är roligare du kan lägga din tid på, samtidigt som du får ett rent och fräscht hem.

Vill du ha hjälp med hushållsnära tjänster och bor i Västra Götaland, kan en städfirma i Göteborg hjälpa dig med dina önskemål och behov. De kan erbjuda flera olika tjänster så som hemstädning, flyttstädning, byggstädning och mycket mer.

En positiv skillnad för vår planet

Om vi byter till miljövänliga och naturliga städprodukter kan vi alla göra en positiv skillnad för vår planet. Det är särskilt viktigt med tanke på den allt högre nivån av miljöförstöring som påverkar vår värld idag.

Jag vill verkligen understryka att miljövänliga städprodukter inte bara hjälper till att skydda planeten, det är också bättre för vår hälsa. Många kemiska rengöringsmedel innehåller farliga ämnen som kan påverka hälsan på olika sätt, tex att orsaka allergier eller irritera huden och ögonen.

Jag tycker att det är av största vikt att vi tar ansvar för vår planet och våran miljöpåverkan! Och när vi bara gör små förändringar i våra vardagliga rutiner kan vi alla faktiskt göra en positiv skillnad och förändring.

MrChaotic

Läs mer om klimatförändringar

Leave a Comment