Fillers

Fillers till att behandla ålderstecken runt ögonen. Hur väljer man?

Tårtråget är ett djupt veck som finns mellan det nedre ögonlocket och övre kinden som ofta behandlas med fillers. Ofta kan det kasta en skugga precis under dina ögon, vilket gör att du ser trött och sömnig ut. Vissa människor hävdar också att de ser äldre ut än sin verkliga ålder om de har ett tårtråg. Vanligtvis härrör detta fenomen från genetiska faktorer. Men tidens gång kan också visas tillsammans med rynkor som kommer med åldrande. Detta beror på att ansiktshuden tappar sin volym och fasthet när vi blir gamla. Kosmetisk vetenskap kan dock jämna ut ett tårtråg genom att använda fyllmedel.

Vad är Fillers?

Tårtrågfillers är en estetisk behandling som syftar till att lägga till volym under ögonlocken och eliminera djupet i ett tårtråg. Detta görs genom att injicera hyaluronsyra, i de flesta fall. Hyaluronsyra är en syntetisk, gelliknande substans som efterliknar den naturliga hyaluronsyra som hudvävnaderna producerar och som minskar med tiden. När den injiceras i huden ökar hyaluronsyra fylligheten och minskar fördjupningar. Det är en icke-kirurgisk metod som totalt sett föryngrar ansiktet och jämförbart med botoxbehandling.

Hur går behandlingen till?

Enligt Estetic, en skönhetsklinik i Göteborg, så kommer de först att undersöka ögonområdet och uppskatta strukturen och tjockleken på din hud, och besluta om vilken typ av hudfyllmedel som bäst passar dina behov. I de flesta fall är ett hyaluronsyrafillersmedel idealiskt. Så efter att ha rengjort och desinficerat din hud noggrant kommer han att applicera en mild bedövning eller lägga en ispåse på dina nedre ögonlock för att bedöva området.

Sedan, med en mycket fin nål, kommer han att injicera hyaluronsyran precis under huden på dina nedre ögonlock, i små doser, och dra ut sprutan. Till slut masserar han det injicerade stället smidigt och fortsätter med det andra ögonlocket. Hela processen utförs inom cirka 30 minuter. Efter passet ser det behandlade området mer fylligt och stramt ut och trötthetsintrycket försvinner gradvis. Resultatet är en slätare, yngre och mer strålande hud.

Fillers

Finns det några biverkningar?

Under proceduren är smärtan av injektionen och införandet av substansen vanligtvis tolerabel och varar bara några minuter. Trycket kan kännas runt ögonområdet men smärtan och obehaget är lika med minimal. Efter sessionen är det troligt att svullnad, blåmärken eller rodnad kommer att uppstå men inte varar mer än 2-3 dagar. Fullständiga resultat kan ses efter en vecka eller två. Under tiden bör du undvika intensiv aktivitet samt att sova med ansiktet nedåt. Sammantaget anses dock tårtrågsfyllmedel vara säkra.

Hur länge håller resultaten?

Som med alla hyaluronsyra- eller dermafillers kan resultatet vara från 6 månader till ett år eller till och med mer, beroende på varje persons speciella egenskaper. När effekten börjar avta, rekommenderas att du upprepar sessionen.

Glöm inte att läsa min andra artiklar!

Tips för andra bra bloggar där och här

Leave a Comment